Caffe Chat

327717382_1231282584467579_8841626024245009358_n.jpg
 
Umro je Ciro Blazevic, legendarni nogometni trener i selektor koji je hrv. reprezentaciju doveo do broncane medalje - slava mu!

Jednom sam kao student imao priliku da me je Ciro povezao u svojem bijelom Mercedesu kada sam stopirao na povratku kuci. Uz brzu voznju i ugodan razgovor, uz pozdrave na izlasku iz kola dodao je i - sine, pozdravi svoju gospodju mamu 😁
 
 
+!

'Novinari' svašta znaju napisati i izreći, jer nisu dobro informirani.
Znali su govoriti 'pravoslavni Božić', a ima 'pravoslavaca' i 'katolika', koji koriste oba kalendara.
Ništa čudno, ako su se 'grkokatolici' u Ukrajini odlučili za 'gregorijanski' kalendar, jer su oni u zajedništvu s rimskim biskupom.
Vijest se treba odnositi na ukrajinske 'pravoslavne' vjernike, koji su organizirani u više crkvenih jurisdikcija.
 
Otac ga je napustio sa 3 godine i odrastao je sa 3 različita očuha. On je disleksičan. Njegov san da postane hokejaš srušila je teška nesreća. Njegova ćerka je umrla pri rođenju. Njegova supruga je izgubila život u saobraćajnoj nesreći. Njegov najbolji prijatelj, River Finiks, umro je od predoziranja. Njegova sestra se borila sa leukemijom.
Nema telohranitelja, nema luksuznih kuća. Kijanu živi u običnom stanu i voli da šeta gradom, pa ga često ljudi vide kako se vozi i podzemnom železnicom u Njujorku.
Kada je snimao film "Kuća na jezeru", Kijanu Rivs je čuo razgovor dvojice pomoćnika u kostimima, od kojih je jedan plakao jer će izgubiti kuću ako ne plati 20.000 dolara. Istog dana Kijanu je uplatio potreban iznos na njegov bankovni račun. U svojoj karijeri donirao je velike sume novca bolnicama, uključujući 75 miliona dolara svoje zarade od "Matriksa".
2010. godine, na svoj rođendan, Kijanu je ušao u pekaru i kupio brioš sa jednom svećicom, pojeo ga ispred pekare i ponudio kafu ljudima koji su stali da razgovaraju sa njim.
Neki paparaci su ga 1997. godine našli kako šeta u društvu beskućnika u Los Anđelesu, slušajući ga i deleće svoj život sa njima nekoliko sati. U životu su ponekad oni najslomljeniji iznutra oni koji su najspremniji da pomognu drugima.
Ovaj čovek je mogao da kupi sve, a umesto toga svakog dana ustaje i bira jednu stvar koja se ne može kupiti novcem, a to je da bude dobar čovek.
Izvor fotografije: @keanureevesofflcal_/IG.


1676122846558.jpeg
 
Po ovim slikama iz Australije vidimo koliko smo mi zaostali i koliko su nas klero nacionalisti unazadili u ovih 30 godina.
 
Po ovim slikama iz Australije vidimo koliko smo mi zaostali i koliko su nas klero nacionalisti unazadili u ovih 30 godina.
Singapur je u pitanju.
A da smo imali neke druge, isto bi bilo. Najbolji primjer je onaj strani predstavnik u BIH. Dovesti neke nove iz uređenih država isto ne pomaže, narod je dosta zaglibio. I tu nema prosperiteta.
 
Nazad
Vrh