Batesova Metoda: Poboljšanje Vida i Kvalitete Života Kroz Prirodne Tehnike

CharisWhispers

s u p e r m o d
Poruke
1.081
Poena
63

Reputacija:

Dr. William Horatio Bates (1860-1931) bio je američki oftalmolog i pionir u razvoju alternativnog pristupa poboljšanju vida i liječenju određenih očnih problema. Batesova metoda, iako kontroverzna i nepriznata u širem medicinskom kontekstu, ostavlja traga u pristupu očnom zdravlju.

Osnovna načela Batesove metode temelje se na uvjerenju da je napetost i stres u očnim mišićima jedan od glavnih uzroka problema sa vidom. Prema Batesu, poboljšanje vida postiže se opuštanjem očnih mišića i promjenom navika gledanja. Ključni elementi metode uključuju:

  1. Opuštanje očnih mišića: Bates je tvrdio da napetost u očnim mišićima negativno utječe na vid. Njegova metoda potiče praktikante da nauče opuštati očne mišiće kako bi smanjili napetost i poboljšali vid.
  2. Vježbe za oči: Razvio je niz vježbi koje su osmišljene za jačanje očnih mišića i povećanje pokretljivosti očiju. Ove vježbe uključuju gledanje u bliske i udaljene objekte, brzo treptanje, tehnike fokusiranja i druge.
  3. Promjena navika gledanja: Bates je naglašavao važnost promjene loših navika gledanja koje dovode do naprezanja očiju tijekom čitanja ili rada na računalu. Preporučivao je opušteno i beznaporno gledanje kako bi se smanjila napetost.
Batesova metoda također se temeljila na uvjerenju da je um ključan faktor u poboljšanju vida. Smatrao je da su negativne misli i stres štetni za oči, te je poticao pacijente da prakticiraju relaksaciju i pozitivno razmišljanje.

Iako Batesova metoda nije dobila široko priznanje u medicinskoj zajednici i nedostaju znanstveni dokazi koji bi potvrdili njenu učinkovitost, pojedinci koji su tražili alternativne pristupe očnom zdravlju i dalje prakticiraju ove tehnike.

Moja preporuka:
 

Prilozi

  • dokumen.tips_dr-meir-snajder-lecenje-vida-prirodnim-putem.pdf
    421,1 KB · Pregleda: 1
Nazad
Vrh